De Bodytec trainer

De Bodytec trainer

De Bodytec trainer staat voor een spectaculaire trainingservaring.
Want resultaten van Bodytec trainingen zijn snel zichtbaar, al met twee keer 20 minuten per week.
U zult zien dat lichaamsvet en gewicht afnemen, terwijl spieren worden gevormd. Uw kracht en uithoudingsvermogen nemen toe. Lichaamsvorm en probleemzones worden strakker en uw algemeen welzijn en houding verbeteren. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het werkt! Dankzij EMS.

Wat is EMS?

EMS staat voor Electro Muscular Stimulation.
Een EMS training werkt met elektrische impulsen, die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke prikkeloverdracht van het lichaam. Deze extra impulsen stimuleren de spieren. En dat doen we via een verstelbare ‘full body suit’, die deze signalen van de Bodytec doorgeeft aan het lichaam.
Door deze extra stimulans wordt een 4 uur durende training verkort naar slechts 20 minuten.
Deze versnelling in tijd is een enorme motivator.

Bodytec trainer

Hoe werkt EMS

Bij conventionele krachttraining sturen de hersenen impulsen die de spieren aanzetten tot samentrekking. Niet alle spieren hebben echter een goed ontwikkelde verbinding met de hersenen. Daarom worden deze spieren niet zo gemakkelijk geactiveerd en zullen ze zich minder goed (snel) ontwikkelen.

EMS stimuleert alle spiergroepen. EMS helpt ook om de motorische zenuwverbindingen met betrekking tot spierbewegingen te ontwikkelen. Door elektrische impulsen rechtstreeks naar deze motorische zenuwen te sturen, worden zelfs de zwak verbonden spieren geactiveerd.

Wanneer de spieren met behulp van EMS worden geactiveerd, in combinatie met onze maat gemaakte workouts, is vanaf het begin een intensievere training mogelijk. Met daarmee de aanmaak van meer spiervezels in een versneld tempo. Meer actief spierweefsel vereist meer energie-inname waardoor meer calorieën worden verbrand, zelfs in rust!

De geschiedenis van EMS

EMS wordt al vele eeuwen gebruikt. Het vroegst bekende gebruik was door de oude Egyptenaren meer dan 2000 jaar geleden. Zij ontdekten de elektrische eigenschappen in vis die zij gebruikten om pijn en kwalen zoals jicht te behandelen.

Het eerste wetenschappelijke bewijs dat concludeerde dat elektrische stromen inderdaad spieren kunnen activeren was van Luigi Galvani (1761).
In de 19e en 20e eeuw bestudeerden en documenteerden onderzoekers de exacte elektrische eigenschappen die spierbewegingen opwekken. Men ontdekte dat de lichaamsfuncties in feite worden opgewekt door elektrische stimulatie. 
In de jaren zestig pasten Sovjetsportwetenschappers EMS toe bij de training van topsporters en beweerden dat de winst met 40% toenam.Leave a Reply

Your email address will not be published.