Anti-rimpel injecties

Home » Blog » Anti-rimpel injecties

Anti-rimpel injecties

Datums van de komende anti-rimpel injecties en fillers dagen 2021: Donderdagavond 15 april, donderdagavond 10 juni , donderdagavond 5 augustus. Vanaf 19.30uur De behandelingen of intake gesprekken zijn bij ons altijd op afspraak. Vooraf aanmelden voor een anti rimpel injectie of filler behandeling door onze cosmetische arts op deze genoemde dagen is noodzakelijk. Behandelingen bij Body & More worden gedaan door de bekende cosmetische arts Babak Madhavian Delevar. BIG registratienummer: 991117401.

Wat is een anti rimpel injectie ?

Deze anti rimpel injecties is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Deze eiwit injectie heeft als geneesmiddel twee effecten:

 • Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren. Waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen.
 • Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

Wat doet de anti rimpel injectie met de rimpels?

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen. De anti rimpel injecties blokkeert het ‘aanspan-signaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de huidspieren. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Dit proces duurt ongeveer 1-2 weken. Het effect houdt een aantal maanden aan. Daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuw einden te vervangen. Maak een afspraak en kies zelf een dag en tijd die u het beste uitkomt.

Waarom rimpels behandelen met deze eiwit injecties?

Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan. Ook bij ontspannen gezichtsspieren blijven de rimpels aanwezig. De anti rimpel injectie behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Mensen die een anti-rimpel behandeling hebben gehad vertellen vaak dat de behandelde huidgebieden ontspannen aanvoelen. Voor sommigen is dit gevoel alleen al voldoende om de behandeling telkens te laten herhalen.

Zijn er bijwerkingen?

De kleine injecties zorgen voor een kortdurende pijn door de prik. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Deze bult trekt snel weer weg. Een mogelijke bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg. Deze bijwerking is echter uitermate zeldzaam. Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. De anti rimpel  therapie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen.

Werkt het bij iedereen?

Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de injecties. Gemiddeld zal bij 90% een duidelijke verbetering van de rimpelvorming worden bereikt. Bij een kleine minderheid van de patiënten vallen de behandelingsresultaten tegen m.b.t. hun verwachtingen van de therapie. Uit een groot, recent uitgevoerd Canadees onderzoek bleek echter dat 89% van de behandelde personen tevreden was over de behandeling (Carruthers et.al. 2003).

Hoe verloopt de behandeling in de praktijk?

Stap 1: De behandelend arts zal vragen of u enkele keren boos-fronsend en heel verbaasd wil kijken. Zo kan hij zien in welke spiertjes de anti rimpel injectie moet worden toegediend. Stap 2: Op deze plaatsen wordt op gelijkmatige afstanden een kleine hoeveelheid anti rimpel oplossing met een fijn naaldje in de spiertjes onder de huid gespoten. De behandeling is dan voltooid. Wanneer U de behandeling voor de eerste keer onderging zal de behandelend arts U waarschijnlijk vragen om na enkele weken langs te komen voor controle op de therapie.

Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling wordt niet vergoed.


FILLERS

Wat zijn fillers?

Fillers zijn stoffen die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) te laten verdwijnen*. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen.

Waar worden ze vooral voor gebruikt?

Injectables of fillers worden met meer of minder succes toegepast voor verschillende cosmetische doeleinden:

 1. Fronslijnen
 2. Plooien vanuit de mondhoeken
 3. Fijne rimpeltjes rond de lippen (staan loodrecht op het lippenrood)
 4. Kraaienpootjes
 5. Ingevallen wangen
 6. Lipvergroting
 7. Acne littekens
 8. Andere littekens in het gelaat

Welke soorten fillers zijn er?

De fillers zijn ruwweg in twee grote groepen te verdelen: de afbreekbare en de niet-afbreekbare. Het voordeel van het niet-afbreekbare product is natuurlijk dat het een langdurige oplossing is en daarmee relatief goedkoop. Nadeel is weer dat als het resultaat tegenvalt het product niet of slecht met moeite te verwijderen is. De afbreekbare producten behouden hun effect gemiddeld 3-9 maanden. De behandeling moet daarna weer worden herhaald.

Afbreekbaar zijn

 • Collageen
 • Hyaluronzuur

Niet afbreekbaar zijn

 • Polymethyl-methacrylaat (bijvoorbeeld Artecoll)
 • Hydrofiel polyacrylamide (bijvoorbeeld Aquamid)

Hoe vindt de behandeling plaats?

De fillers worden door de fabrikanten geleverd in kant-en-klare injectiespuitjes. De arts ontsmet het te injecteren huidgebied en brengt vervolgens het vul-product met de naald in. Na het injecteren is er meestal sprake van een lichte roodheid en zwelling op de injectieplaats. Deze trekt meestal binnen 48 uur weg.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Er zijn bij fillers verschillende bijwerkingen beschreven waarvan de meesten betrekkelijk zeldzaam zijn. Een deel van de mogelijke bijwerkingen is afhankelijk van het product zelf (allergie bijvoorbeeld). Een ander deel is afhankelijk van de kennis en kunde van de behandelend arts. Tot de bijwerkingen kunnen worden gerekend: allergische reacties, bloedingen en blauwe plekken, infecties, beschadiging van zenuwen en ontstekingsreacties. Daarnaast bestaat natuurlijk ook altijd het risico dat de filler plaatselijk teveel, te weinig of niet precies op de goede plaats wordt aangebracht. In de zomer van 2011 werd door de inspectie voor de volksgezondheid nog gewaarschuwd voor de mogelijkheid van bijwerkingen van fillers van een bepaalde fabrikant van relatief goedkope fillers. Kies daarom altijd voor de bekende en kwalitatief goede merken fillers! Laat U voorafgaand aan de behandeling goed voorlichten bij meerdere klinieken. Informeer onder meer naar de ervaring met het gebruik van fillers bij de dermatoloog of plastisch chirurg die de behandeling uitvoert.


Prijslijst

Prijslijst Anti-rimpel injecties & Fillers .


Peelings/ OBAGI Medical

Als uw huid veroudert en onder invloed is van het dagelijkse leven (zoals zon, spanning, vervuiling), vertraagt de celdeling van de huid. Dit betekent dat de nieuwe cellen langer nodig hebben om de oppervlakte te bereiken. En dat oude cellen langer aan de oppervlakte blijven zitten. U begint de onwelkome tekenen van het verouderen op te merken in de vorm van fijne lijntjes en rimpels, sproeten en ouderdomsvlekjes, ongelijke huidtonen, verlies van elasticiteit en uitdroging van uw huid. Het Obagi Nu-Derm Fx Systeem, een bij uw arts, kliniek of erkend Obagi behandelcentra verkrijgbaar huidverzorgings-systeem, versnelt het delingsproces van de huidcellen*. Het systeem dringt diep door in de huid en verbetert schade, ook in de diepere huidlagen. Het versterkt de cel functies van de huid. En helpt zo om de huid er jonger en gezonder uit te laten zien.

Obagi Nu-Derm Fx Systeem

Het Obagi Nu-Derm Fx Systeem voert opeenvolgende acties uit, in de Verenigde Staten Therapeutic Cascade™ genoemd:

 • Verkorting van de doorlooptijd van nieuwe huidcellen naar de oppervlakte, waardoor een zachtere huid, verminderde rimpels en verhoogde huidweerstand ontstaan.
 • Vermindering van plaatselijke pigmentatie (sproeten en ouderdomsvlekken) en voorkoming van nieuwe hyperpigmentatievorming.
 • Verhoging van de uniformiteit van cellen in de diepste huidlaag voor een betere huidstructuur en een uitgebalanceerde, gelijkmatigere huidkleur.
 • Versterking van de aanmaak van collageen en elastine voor een stevigere, minder kwetsbaar uitziende huid.
 • Verhoging van het voedingsstoffengehalte, ter bevordering van een natuurlijke hydratatie en circulatie, waardoor een soepele, gezonde en stralende huid ontstaat.

OBAGI blue peel

Wanneer u uw Transformatie naar een gezondere en jonger uitziende huid wilt versnellen en geïnteresseerd bent in een chemische peeling behandeling, dan kan Obagi Blue Peel u daarbij helpen. Obagi Blue Peel wordt uitsluitend uitgevoerd in een erkende Obagi-kliniek of -praktijk. Voor en na de behandeling dient u het Obagi Nu-Derm Fx System te gebruiken.

Wanneer?

 • Pigmentvlekken
 • Verouderde huid
 • Acne
 • Hals en decollete

Prijzen

OBAGI NU derm systeem: vanaf € 350,- OBAGI blue peel: vanaf € 350,-


Radiesse/Volume

Het gezicht heeft volume nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren en weer een jeugdig ogende vorm te krijgen. Dit kan worden bereikt met een dermal filler die ook de natuurlijke aanmaak van collageen weer stimuleert voor een effectief volumeherstel.

RADIESSE® volumising

Dankzij de speciale gel-matrix is het effect van RADIESSE® volumising filler direct zichtbaar. RADIESSE® heeft fijne calcium microsferen waarmee de lichaamseigen collageenvorming wordt gestimuleerd voor een langdurig volumeherstel. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken. RADIESSE® volumising filler zorgt voor herstel van volume precies op die plekken waar het verloren is gegaan. Uw diepe rimpels worden zachter, volumeverlies in de wangen wordt hersteld en weggezakte jukbeenderen krijgen weer meer vorm. Uw natuurlijke gezichtscontouren komen terug *.

Volumeherstel met dubbel effect

 • Direct resultaat dankzij de elastische gel-matrix
 • Langerhoudend effect dankzij collageenstimulatie

Veilig in gebruik

 • Uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken bewijzen effectiviteit en verdraagzaamheid vraag uw arts wat RADIESSE® volumising filler voor u kan betekenen.

Wanneer?

 • Jukbeenderen
 • Fronsrimpels?
 • Rimpels voorhoofd
 • Opvullen wangen

Prijzen

Radiesse 1,5 ml: € 450,-


PRP-plasma behandeling (Vampire facelift)

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma, soms ook bekend onder de Engelse naam Platelet Rich Plasma. FabrikantRegenlab uit Zwitserland heeft deze innovatieve behandeling ontwikkeld, waarbij met je eigen bloed een huidverjongende behandeling wordt uitgevoerd.

Centrifuge

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. De arts plaatst het bloed in een speciale centrifuge. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (de PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid. Hiervoor gebruikt de arts een hele dunne naald en brengt het plasma oppervlakkig in de huid.

Verstevigend en hydraterend

De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid *. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. Je krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van je eigen bloed, noemen sommige klinieken het ook wel de ‘vampire facelift’.

Verbetering van de huid

We gebruiken PRP voor huidverbetering van je gezicht, hals, decolleté en handen. Het is uitermate geschikt voor volumeherstel van de huid en de behandeling van fijnere rimpels. Daarbij kan een algehele huidverbetering worden bereikt met mesotherapie, waarbij meerdere, oppervlakkige injecties worden gegeven.

Veilig

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met je eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Daarnaast vinden veel patiënten het fijn dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar hun eigen bloed.

Drie behandelingen voor optimaal resultaat

Het resultaat is niet direct zichtbaar, productie van collageen tijd kost. Maar na de behandeling gaan de groeifactoren aan de slag en doen ze hun werk. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt. We adviseren om ongeveer drie behandelingen met tussenposes te ondergaan voor een optimaal resultaat. Vervolgens is het effect ongeveer een jaar zichtbaar. Als je één keer per jaar terugkomt, houd je het effect in stand. Uiteraard kunnen we de tijd niet stil zetten en is veroudering van een huid ook afhankelijk van andere factoren, zoals je leefstijl (roken, stress et cetera).

Bijwerkingen

De behandeling geeft weinig kans op bijwerkingen. Zoals bij de meeste injectables bestaat er na de behandeling wat kans op een zwelling, roodheid of een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg. De behandeling is niet geschikt voor patiënten met bloedziektes, zoals stollingsproblemen.

Resultaat

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Het belangrijkste effect van een PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type I’. Dit type collageen is verantwoordelijk voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type I voor het ontstaan van kleine lijntjes en diepere rimpels. Door de behandeling met PRP wordt de huid geactiveerd en geregenereerd, waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt.

Prijzen

Classic: € 700,- Extra: € 800,- Plus: € 900,-


Huidverjonging / huidverbetering / vermindering grove poriën

Fractional laser behandeling

Na 1 behandeling al resultaat *, advies 3-4 behandelingen met tussenpozen van 4-6 weken. Het apparaat schiet per vierkante cm 49 gaatjes in de huid, hierna zal de huid regeneren en meer collageen en elastine aanmaken. Dit zal ook resulteren in huidverstrakking en vermindering van grove poriën. Na behandeling kan het gelaat 3-4 dagen rood zijn. Behandelingsgebieden: gelaat, hals, handen De behandeling is pijnloos, wel kan de huid na behandeling rood worden heel warm aanvoelen.

Prijs € 600,- per behandeling

Behandeling pigmentvlekken:

Door de energie van de laser straal gaan pigment vlekken kapot en verdwijnen of verminderen binnen 4-5 dagen. Eerst worden de vlekkern donkerder omdat ze kapot gemaakt zijn. Advies: 3 behandelingen met tussenpozen van 4 weken. De behandeling si pijnloos, wel kan de huid na behandeling rood worden en heel warm aanvoelen.

Prijzen

Per zone: (wang, voorhoofd, kin) € 150,- per behandeling Full face: € 300,- per behandeling

Behandeling couperose/diffuse roodheid:

Door de energie van de laser straal gaan vaatjes in het gelaat kapot en verdwijnen of verminderen. Advies: 3 behandelingen met tussenpozen van 4 weken. De behandeling is pijnloos, wel kan de huid na behandeling rood worden en warm aanvoelen.

Prijzen

Per zone: ( wang, voorhoofd, kin) € 150,- per behandeling Full face: € 300,- per behandeling.

Disclaimer

* Resultaten kunnen per persoon verschillen onder andere afhankelijk van leeftijd, haartype, staat van het gebit, huidtype, opbouw van de huid en inktkleur en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.Leave a Reply

Your email address will not be published.