Cosmetisch Arts behandelingen waaronder Botox injecties en Fillers

Wanneer is onze cosmetisch arts aanwezig:

Dinsdagavond 23-7 20.30-21.40 uur
Ga naar onze agenda en plan online een afspraak in of bel ons voor een afspraak 033 785 10 2
8

Wat is een anti rimpel injectie ? Deze anti rimpel injecties is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum.
Deze eiwit injectie heeft als geneesmiddel twee effecten:

  • Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren. Waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen.
  • Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

Wat doet de anti rimpel injectie met de rimpels?

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen.
De anti rimpel injecties blokkeert het ‘aanspan-signaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de huidspieren.
Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Dit proces duurt ongeveer 1-2 weken.
Het effect houdt een aantal maanden aan. Daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe.
Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuw einden te vervangen.
Maak een afspraak en kies zelf een dag en tijd die u het beste uitkomt.

Waarom rimpels behandelen met deze eiwit injecties?

Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben.
Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan. Ook bij ontspannen gezichtsspieren blijven de rimpels aanwezig.
De anti rimpel injectie behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Mensen die een anti-rimpel behandeling hebben gehad vertellen vaak dat de behandelde huidgebieden ontspannen aanvoelen. Voor sommigen is dit gevoel alleen al voldoende om de behandeling telkens te laten herhalen.

Zijn er bijwerkingen?

De kleine injecties zorgen voor een kortdurende pijn door de prik. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Deze bult trekt snel weer weg.
Een mogelijke bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg. Deze bijwerking is echter uitermate zeldzaam.
Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. De anti rimpel  therapie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen.

Werkt het bij iedereen?

Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de injecties.
Gemiddeld zal bij 90% een duidelijke verbetering van de rimpelvorming worden bereikt. Bij een kleine minderheid van de patiënten vallen de behandelingsresultaten tegen m.b.t. hun verwachtingen van de therapie.
Uit een groot, recent uitgevoerd Canadees onderzoek bleek echter dat 89% van de behandelde personen tevreden was over de behandeling (Carruthers et.al. 2003).

Hoe verloopt de behandeling in de praktijk?

Stap 1:
De behandelend arts zal vragen of u enkele keren boos-fronsend en heel verbaasd wil kijken. Zo kan hij zien in welke spiertjes de anti rimpel injectie moet worden toegediend.
Stap 2:
Op deze plaatsen wordt op gelijkmatige afstanden een kleine hoeveelheid anti rimpel oplossing met een fijn naaldje in de spiertjes onder de huid gespoten.
De behandeling is dan voltooid.
Wanneer U de behandeling voor de eerste keer onderging zal de behandelend arts U waarschijnlijk vragen om na enkele weken langs te komen voor controle op de therapie.

Behandelingen bij Body & More worden gedaan door de bekende cosmetische arts Babak Madhavian Delevar.
BIG registratienummer: 991117401.

Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling wordt niet vergoed.

Prijslijst “Anti-rimpel injecties & Fillers”.


Onze cosmetisch Arts behandelingen

Disclaimer

* Resultaten kunnen per persoon verschillen onder andere afhankelijk van leeftijd, haartype, staat van het gebit, huidtype, opbouw van de huid en inktkleur en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.